-کمبود ویتامین D3
-کمبود و عدم بالانس کلسیم و فسفر
– عدم تغذیه مناسب گله مادر
-چربی و پرتئین بیش از حد جیره ( زودتر از پیش بینی آن در جدول زمانبندی جیره در زمان پرورش)
– کمبود منگنز در جوجه مرغ و بوقلمون باعث تغییر شکل استخوان های پا ( پروزیس ) شده در این حالت پا را به پهلو می کشاند ، گاهی ممکن است هر دو پا مبتلا شود که در این حالت بخاطر عدم دسترسی به آب و غذا تلف می شوند.
-اگر اطمینان داشته باشیم که جیره متعادل می باشدبیماری های مختلف عفونی جوجه ها بخصوص در ماه های اول زندگی می توانند باعث لنگش شودولی این بیماری ها علائم دیگری همراه با لنگش نشان می دهند بیماری ها بشرح زیر می باشند:
– نیو کاسل فلجی پا ، فلجی بال ها ، اسهال خفیف
– روماتیسم : رطوبت زیاد بستر و حرارت پایین تر از 28 درجه سانتی گراد در اولین ماه زندگی
– آرتریت : پروتئین بیش از حد باعث انحنا و تورم مفاصل پا می شود.اگر متوجه شروع آرتریت شده و میزان مصرف پروتئین را کاهش دهید این روند تغییر شکل مفصلی بر گشت پذیر است ، رژیم غنی شده با ویتامین و مواد معدنی علائم آرتریت را کاهش می دهد.
– سینویت این بیماری عفونی اغلب قبل از سه ماهگی در جوجه ها دیده می شود که تغییر شکل مفصل دیده می شود.
اقدامات پیشگیرانه
استفاده از ویتامین D3 یا نور خورشید
– تغذیه متعادل انواع غذا ها ، مکمل های ویتامینه ، مواد معدنی و دسترسی آزاد به آب
– کنترل بستر که رطوبت زیاد نداشته باشد
– ضد عفونی منظم بستر
– کاهش پوتئین جیره
– خرید جوجه از شرکت های معتبر