عوامل موثر در سایز و وزن تخم مرغ

  1. جیره غذایی اگر میزان پروتئین از 12 به 19 در صد افزایش یابد 4 گرم وزن تخم مرغ افزایش می یابد سطح پروتئین 15 تا 17 در صد برای مرغ های تخمگذار ضروری است ، متیونین و اسید لینولنیک دو اسید آمینه مهم و ضروری برای مرغ های تخمگذار می باشد.ضمنا کنجاله کلزا برای مرغ های تخمگذار خوب نیست زیرا منبع پروتئنی آن دارای گلوکوزینات و اسید فیتیک بوده و روی طعم، اندازه وحتی میزان تخمگذاری اثر منفی دارد.
  2. وزن مرغ بر اندازه تخم مرغ موثر می باشد  وکاهش وزن و یا افزایش بیش از حد آن باعث کاهش تخمگذاری می شود.
  3. دمای بیش از حد نیز باعث کاهش تخمگذاری می گردد .( دمای مطلوب 20 تا 22 درجه سانتی گراد )
  4. نگهداری بیش از اندازه استاندارد مرغ در قفس و تنگی جا اثر منفی در تخمگذاری دارد.
  5. بیماریها یی مثل نیو کاسل یا برونشیت عفونی و آنفلوانزای باعث کاهش تخمگذاری و تغییر شکل و اندازه  تخم مرغ می گردد.

پیشگیری |: ارتقاء مدیریت فارم و کنترل جیره و دما مطلوب….. درمان خاصی وجود نداردولی با  استفاده از پرو بیوتیک می توان د باعث  افزایش وزن تخم مرغ گردید.پرو بیوتیک هضم و جذب هر چه بهتر مواد معدنی و ویتامین ها را تسهیل نموده و برای سلامتی دستگاه گوارش نیز مفید می باشد پروبیوتیک علاوه بر افزایش تخمگذاری مینگین وزن تخم مرغ ها را نیز افزایش می دهد…..

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *