کیسه زرده که حدود 20 در صد وزن جوجه را تشکیل می دهد حاوی مقادیر زیادی چربی و پروتئین بوده که بخشی از نیاز انرژی و پروتئین جوجه ها را در روز های اولیه بخصوص 24 ساعت اول زندگی را تامین می کند ، زرده حاوی مقادیر زیاد آنتی بادی مادری نیز می باشدبه دو دلیل باید جوجه ها سریعا دسترسی به دان داشته باشند یکی اینکه میزان انرژی زرده کافی نبوده ودوم اینکه دان موجود در روده و حرکات دودی روده روی زرده فشار آورده و جذب آن را بهتر می کند. عفونت زرده دراثر آلودگی تخمدان مادر آلوده و یا از طریق آلودگی پوسته تخم و یا متعاقب عفونت بند ناف ایجاد میگردد تعداد زیادی باکتری می تواند ایجاد عفونت زرده نماید ولی بد ترین آن کلی باسیل می باشد عفونت زرده از روز سوم خود را نشان می دهد اوج آن روز هفتم بوده و در روز دهم گله به حالت طبیعی بر می گردد. در عفونت زرده جوجه های مبتلا ضعیف بوده و دور هم جمع می شوند شکم آنها بزرگ و مخرج آلوده به مدفوع می شود . مرگ و میر به علت مسمومیت خونی اتفاق می افتد . سرد بودن بستر جوجه ها در تشدید این بیماری موثر می باشد درمان قطعی وجود ندارد ولی می توان برای کاهش و جلو گیری از این بیماری تحت نظر دامپزشک مزرعه بمدت 3 روز از آنتی بیوتیک و مولتی الکترولیت استفاده نمود.