بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

این بیماری ویروسی بوده ( اورتو میکسو وریده ) و دارای سه تیپ A، B، و C می باشد تیپA در انسان ، خوک و پرندگان بیماریزا بوده و تیپ B فقط در انسان دیده شده و تیپ C  در انسان و خوک بیماریزا می باشدونوع خفیف آن ( دریفت )  که هر ساله باعث ایجاد بیماری میگردد ولی نوع شدید آن ( شیفت ) که غالبا در ویروس های آنفلو انزای خوک و پرندگان اتفاق می افتد باعث همه گیری یا پاندمی می گردد، یعنی از حالت منطقه ای خارج شده و به سایر مناطق و کشورها انتشار می یابد.

دوره نهان  ( کمون )این بیماری از چند ساعت تا چند هفته می باشد . در طی قرون گذشته سه پاندمی با منشا آنفلوانزای مرغی بوده اولین مورد در سال 1981 — H1N1 از اسپانیا آغاز شد دومین پاندمی 1957 از آسیا  H2N2و سومین مورد از هنگ کنگ شروع شد H3N2 در حال حاضر در سال 2004 تیپ H5N1  از جنوب شرق آسیا شروع شده و تا کنون بسیاری از کشور ها را آلوده نموده است و در سال 2016 و 2017 تحت تیپ H5N8  در 41 کشور جهان دیده شده است

میزبان های آنفلوانزای فوق حاد :

تمام پرنده ها نسبت  به این بیماری حساس هستند بخصوص بوقلمون ، مرغ ،خروس، شتر مرغ ، قرقاول ، کبک ،اردک ، طوطی ، سره ، مینا ، بلدرچین ولی حساسیت بوقلمون از همه پرندگان بیشتر است.پرنده های مهاجر بخصوص اردک و غاز بیمار می شوند ولی تلفات آنچنانی ندارند نقش عمده ای در انتقال بیماری دارند  انسان ها پس از تماس با پرنده های آلوده مبتلا می گردند.کمترین حساسیت به آنفلوانزا  در کبوتر و سار می باشد . شاهین و طوطی به آنفلوانزا حساسیت زیادی دارند، کلاغ و شاهین با خوردن پرنده های آلوده به آنفلوانزا بیمار می شوند. ادامه دارد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *