انواع آنزیم های مورد نیازکه بر حسب نیاز باید به جیره غذایی اضافه شود شامل فیتاز،زایلاناز، بتا گلوکوناز،آمیلاز- پروتئاز، سلو لاز ،پکتیناز.آنزیم ها نشان دادند زمانی که به جیره طیور حاوی غلات مانند جو ، ذرت ، چاودار و گندم و جیره حاوی حبوبات اضافه می شوند باعث بهبود عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی می شوند.با توجه به اینکه جه انتظاری از افزودن آنزیم داریم باید نوع آنزیم خریداری شده را تعیین کنیم .
آ نزیم فیتاز: اکثر فسفر موجود در خوراک های گیاهی به صورت فیتات ذخیره شده که برای طیور غیر قابل هضم می باشد. فسفر فیتاته را افزایش می دهد و باعث کاهش دفع فسفر به میزان 40 درصد در جوجه ها می گردد. فیتاز در مرغ تخمگذار باعث افزایش تولید می گردد.
آنزیم زایلاناز:
این آنزیم دارای اثر بیشتری در مقایسه با سایر کاهش دهنده های ویسکوزیته می باشد و خیسی بستر و چسبندگی مقعد را کاهش می دهد.آنزیم روی پلی ساکارید های غیر نشاسته ای تاثیر گذاشته و باعث از بین رفتن اثرات نا مطلوب می گردد.
آنزیم گلوکاناز :
سبب کاهش رطوبت مدفوع در طیورمی گردد.(جیره بر پایه گندم و جو)چسبندگی را از بین برده و هضم مواد غذایی را افزایش می دهد.
آنزیم پروتئاز:
این آنزیم قابلیت هضم پروتئین را افزایش داده و باعث بالا رفتن باز دهی غذایی در طیور می گردد.
آنزیم آمیلاز :
این آنزیم باعث تجزیه زنجیره های کربوهیدراتها مانند نشاسته می شوند.
آنزیم سلولاز :
این آنزیم مولکول سلولز که مواد اصلی تشکیل دهنده گیاهان می باشد را تجزیه کرده و با تبدیل آنها به قند های ساده در دسترس طیور قرار می گیرد.
آنزیم پکتیناز:
این آنزیم روی پکتین که نوعی از کربوهیدرات ها می باشد که در دیواره سلولی گیاهان وجود دارد تاثیر گذاشته، مصرف پکتین بر میزان کلسترول خون تاثیر می گذارد و به تنظیم قند خون کمک می کند همچنین کمک می کند تا سمومی مانند سرب و جیوه از بدن موجود دفع می گردد. به علت عدم تولید کافی آنزیم در بدن طیور حدود 25 در صد از انرژی تام و 50 در صد از نیتروژن دریافتی را از راه مدفوع به خارج دفع می کند لذا افزودن آنزیم ها باعث بالا رفتن باز دهی غذایی بخصوص در طیور جوان می گردد.