انواع آنزیم ها و کاربرد آنها در طیور

انواع آنزیم های مورد نیازکه بر حسب نیاز باید به جیره غذایی اضافه شود شامل فیتاز،زایلاناز، بتا گلوکوناز،آمیلاز- پروتئاز، سلو لاز ،پکتیناز.آنزیم ها نشان دادند زمانی که به جیره طیور حاوی غلات مانند جو ، ذرت ، چاودار و گندم و جیره حاوی حبوبات اضافه می شوند باعث بهبود عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی می شوند.با توجه به اینکه جه انتظاری از افزودن آنزیم داریم باید نوع آنزیم خریداری شده را تعیین کنیم .

آ نزیم فیتاز: اکثر فسفر موجود در خوراک های گیاهی به صورت فیتات ذخیره شده که برای طیور غیر قابل هضم می باشد. فسفر فیتاته را افزایش می دهد و باعث کاهش دفع فسفر به میزان 40 درصد در جوجه ها می گردد. فیتاز در مرغ تخمگذار باعث افزایش تولید می گردد.

آنزیم زایلاناز:

این آنزیم دارای اثر بیشتری در مقایسه با سایر کاهش دهنده های ویسکوزیته می باشد و خیسی بستر و چسبندگی مقعد را کاهش می دهد.آنزیم روی  پلی ساکارید های غیر نشاسته ای  تاثیر گذاشته و باعث از بین رفتن اثرات نا مطلوب می گردد.

آنزیم گلوکاناز :

سبب کاهش رطوبت مدفوع در طیورمی گردد.(جیره بر پایه گندم  و جو)چسبندگی را از بین برده و هضم  مواد غذایی را افزایش می دهد.

آنزیم پروتئاز:

این آنزیم قابلیت هضم پروتئین را افزایش داده و باعث بالا رفتن باز دهی غذایی در طیور می گردد.

آنزیم آمیلاز :

این آنزیم باعث تجزیه زنجیره های کربوهیدراتها مانند نشاسته می شوند.

آنزیم سلولاز :

این آنزیم مولکول سلولز که مواد اصلی تشکیل دهنده گیاهان می باشد را تجزیه کرده و با تبدیل آنها به قند های ساده در دسترس طیور قرار می گیرد.

آنزیم پکتیناز:

این آنزیم روی پکتین که نوعی از کربوهیدرات ها می باشد که در دیواره سلولی گیاهان وجود دارد تاثیر گذاشته، مصرف پکتین بر میزان کلسترول خون تاثیر می گذارد و به تنظیم قند خون کمک می کند همچنین کمک می کند تا سمومی مانند سرب و جیوه از بدن موجود دفع می گردد. به علت عدم تولید کافی آنزیم در بدن طیور حدود 25 در صد از انرژی تام و 50 در صد از نیتروژن دریافتی را از راه مدفوع به خارج دفع می کند لذا افزودن آنزیم ها باعث بالا رفتن باز دهی غذایی بخصوص در طیور جوان می گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.