ادامه بیماری آنفلوآنزا

علایم کلبد گشایی :

  • خونریزی و پر خونی کبد ، طحال ، کلیه ها، قلب ، ریه و پوست دیده می شود .
  • در مرغ های تخمگذار خونریزی در زرده و پارگی زرده در محوطه بطنی و پیچ خوردگی مجرای تخم دیده می شود همچنین این بیماری باعث کاهش اندک تولید تا کاهش شدید تولید تخم مرغ می گردد.
  • نای پر خون بوده و ترشحات چرکی و خونی دیده می شود.

نحوه انتقال بیماری آنفلوانزا :

  1. از طریق تماس با پرنده های مهاجر و حشی آلوده
  2. تماس پرنده های سالم با ذرات منتشر شده تنفسی و مدفوع پرنده های بیمار
  3. انتقال مکانیکی از طریق کفش و لباس آلوده کارکنان
  4. انتقال بوسیله سگ و گربه ها بصورت مکانیکی
  5. ورود افراد و کامیون های حمل دان، گازاییل و غیرو به محوطه مرغداری

افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند:

پرنده فروشی ها، شکارچیان ، ساکنان مناطق آلوده ، کارکنان مرغداری هاو کشتارگاه های طیور ، کارکنان دامپزشکی ، افرادی که با خوک در تماس هستند

ضمنا تا کنون انتقال انسان به انسان گزارش نشده است.

 در صورت تشخیص کانون بیماری کلیه کارکنان حاضر درکانون و کلیه افراد در تماس باید تا شعاع یک کیلو متری کانون بیماری دارو دریافت کنند و به کلیه افراد تا شعاع 5 کیلومتری واکسن آنفلوانزا تزریق شود برای ضد عفونی سطوح از وایتکس 1 در صد و برای ضد عفونی لوازم آلوده الکل 70 درجه استفاده شود.در انسا ن ها همه ساله تیپ غالب آن سال  را تهیه نموده و برای واکسیناسیون سال بعد استفاده میگردد.

تعیین موارد قطعی بیماری با کشت مثبت یا   PCRمثبت می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.