ادامه بیماری آنفلوآنزا

علایم کلبد گشایی :

  • خونریزی و پر خونی کبد ، طحال ، کلیه ها، قلب ، ریه و پوست دیده می شود .
  • در مرغ های تخمگذار خونریزی در زرده و پارگی زرده در محوطه بطنی و پیچ خوردگی مجرای تخم دیده می شود همچنین این بیماری باعث کاهش اندک تولید تا کاهش شدید تولید تخم مرغ می گردد.
  • نای پر خون بوده و ترشحات چرکی و خونی دیده می شود.

نحوه انتقال بیماری آنفلوانزا :

  1. از طریق تماس با پرنده های مهاجر و حشی آلوده
  2. تماس پرنده های سالم با ذرات منتشر شده تنفسی و مدفوع پرنده های بیمار
  3. انتقال مکانیکی از طریق کفش و لباس آلوده کارکنان
  4. انتقال بوسیله سگ و گربه ها بصورت مکانیکی
  5. ورود افراد و کامیون های حمل دان، گازاییل و غیرو به محوطه مرغداری

افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند:

پرنده فروشی ها، شکارچیان ، ساکنان مناطق آلوده ، کارکنان مرغداری هاو کشتارگاه های طیور ، کارکنان دامپزشکی ، افرادی که با خوک در تماس هستند

ضمنا تا کنون انتقال انسان به انسان گزارش نشده است.

 در صورت تشخیص کانون بیماری کلیه کارکنان حاضر درکانون و کلیه افراد در تماس باید تا شعاع یک کیلو متری کانون بیماری دارو دریافت کنند و به کلیه افراد تا شعاع 5 کیلومتری واکسن آنفلوانزا تزریق شود برای ضد عفونی سطوح از وایتکس 1 در صد و برای ضد عفونی لوازم آلوده الکل 70 درجه استفاده شود.در انسا ن ها همه ساله تیپ غالب آن سال  را تهیه نموده و برای واکسیناسیون سال بعد استفاده میگردد.

تعیین موارد قطعی بیماری با کشت مثبت یا   PCRمثبت می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *